Ama-Prom Finland Oy

AMADA MAAILMALLA

Amada on yksi maailman suurimmista metalliteollisuuden konetoimittajista. Se on listattu Tokion pörssiin ja työllistää yli 8000 työntekijää, jotka työskentelevät 80:ssä toimipisteessä 70:ssä eri maassa. Tuotantolaitokset sijaitsevat Japanissa, USA:ssa, Italiassa, Itävallassa ja Ranskassa. Vuodesta 1946 Amada on ollut koneteollisuuden innovatiivinen edistäjä maailmassa.

Amadan perusti Isamu Amada Japanissa vuonna 1946. Amada aloitti sahojen, särmäyspuristimien, levyleikkureiden ja mekaanisten levytyökeskusten tuotannolla. Vuonna 1971 Amada esitteli maailmanlaajuisesti käänteentekevän keksinnön levyjen työstämisessä, numeerisesti ohjatun NCT levytyökeskuksen. Siitä asti Amada on ollut NCT koneiden markkinajohtaja. Nykyään Amadan tuotevalikoimaan kuuluvat laserit, särmäyspuristimet, yhdistelmäkoneet, levytyökeskukset, levyleikkurit, sahat, työkaluhiomakoneet, automaatiot, ohjelmistot ja työkalut.

 

AMADA SUOMESSA 

Nykysen Ama-Prom Finland Oy:n historia alkaa 1980-luvun alusta, jolloin Amada aloitti levytyökoneiden tuonnin Suomeen. Amada koneiden tuontiin, myyntiin, huoltoon ja koulutukseen liittyvät toiminnot ovat olleet samojen henkilöiden hallinnassa yhtäjaksoisesti jo liki 30 vuoden ajan.

Ama-Prom Oy on perustettu tammikuussa 1993 ja sen liiketoimintaa jatkava tytäryhtiö Ama-Prom Finland Oy aloitti helmikuussa 2007. Ama-Prom Oy on vahva ja vakavarainen emoyhtiö, joka takaa toiminnan varman jatkuvuuden.

Ama-Prom Finland Oy on 100 % suomalainen yritys, joka työllistää 15 henkilöä. Edustamme ohutlevyteollisuuden maailman markkinajohtajaa Amadaa Suomessa yli kolmella tuhannella asennetulla levyntyöstökoneella. Asiakkaamme saavat meiltä tukea kaikissa koneisiin liittyvässä kuten koneratkaisut, oheislaitteet, eriasteiset automaatiot, ohjelmistot, työkalut sekä huolto-, korjaus- ja koulutuspalvelut.

 

AMADA HISTORIA KUVINA 

1946

 

1956

1980

1991

2010